Frimärken med Naruto-motiv lanseras i Japan

shippuuden1

Borta i Japan har man smak för mycket. Frågan är om inte animebaserade frimärken tar priset eller om det bara är ännu ett påfund i raden av koncept som kläckts i samma anda som allt annat skoj som kan återfinnas på den japanska (nöjes)marknaden.

Den japanska posten har sedan år 2005 kört med frimärken med olika karaktärsmotiv från populära animeserier. I deras serie av klisterlappar, Anime Hero/Heroine Stamp Series, kan man idag återfinna många bekanta ansikten – däribland hjältar och huvudpersoner från serier som Doraemon och Astro Boy, bara för att inte nämna stora publikmagneter som Neon Genesis Evangelion och Gundam.

Nästa serie som kommer att bli föremål för frimärksproduktionen är inget mindre än Naruto Shippuuden. Karaktärerna som kommer att figurera i japanska frimärken från och med den 23 oktober är bland annat Naruto själv, tjejmagneten Sasuke, Sakura, Kakashi, Itachi, Deidara och 4th Hokage m.fl. Kostnaden? 800 yen/10 frimärken.

naruto

Såvitt jag vet kommer dessa frimärken inte lanseras någon annanstans än i Japan. Men… är du tillräcklig otaku alternativt frimärksamlare för att dra till med import? ô.ô

Källa: Akibanana

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Publicerad den 29 Aug 2009, Anime, Blandat, Japan & Mode
Skriven av
Artiklar om: , ,
Kommentarer (0 st)
Lämna en kommentar