”Ni no Kuni” kommer till Europa!

Efter att ha sett flera av Studio Ghiblis vackra och häftigt animerade filmer – vem har inte önskat att efteråt också kunna ta del av berättelsen mer interaktivt? Din dröm kommer ett steg närmare nu med tv-spelet ”Ni no Kuni” (Second Land), utvecklat av Level-5, som ligger bakom spel som Dragon Quest IX och White Knight Chronicles. Nu är det också bekräftat att spelet släpps här i väst till både PlayStation 3 och Nintendo DS.

Berättelsen kretsar kring pojken Oliver, vars mamma möter en plötslig död. Men snart händer ovanliga saker – dockan Shizuku, som Oliver fick av sin mamma, vaknar till liv och visar sig vara en magisk fe. Utav Shizuku får Oliver en bok som ger honom tillträde till världen ”Ninokuni” – som är en alternativ version av vår värld.

Trailer för PlayStation 3-versionen hittar du här:

Trailer för NDS-versionen här:

Personligen hoppas jag att berättelsen i spelen håller samma höga kvalitet som i anime-filmerna. Gillar man JRPG-spel och Ghiblis filmer så kan detta inte bli en mer fantastisk dröm som besannas.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Publicerad den 8 Jul 2010, Anime, Blandat
Skriven av
Kommentarer (5 st)
 • Andre Lindholm 8 juli, 2010, 17:06

  Synd att jag inte äger en PS3a, detta spel är jag otroligt intresserad av!

  Svara
 • Kenji 8 juli, 2010, 17:13

  Inte så intresserad av PS3 spel men det låter roligt.
  Finns det någon info om någon kommande film från Ghibli?

  Svara
 • Onegai 8 juli, 2010, 19:43

  Kanske införskaffar det till mitt PS3 när priset på spelet går ner. 599 är lite väl häftigt för ett spel när man är student =/

  Svara
 • Morni 8 juli, 2010, 19:51

  Har ingen ps3, men kommer väl att köpa ds versionen.

  Svara
Lämna en kommentar