Rurouni Kenshin på västerländska biografer

Idag står det nu klart att filmen kommer att gå upp på biograferna även i väst, det vill säga i Europa och USA. Totalt rör det sig om 60 länder i vilka fansen kommer kunna se filmen. Datum för biopremiärerna i respektive område har inte offentliggjorts ännu.

Filmen blev en riktig stor succé och har dragit in ungefär 15,5 miljoner dollar på över en miljon visningar på japanska biografer.

Den som behöver en snabbrepetition av vad serien handlar om, kan läsa mera om den här och här.

Jag väntar spänt på att filmen ska släppas här. Som fan av serien (och speciellt OVA-tolkningarna Trust & Betrayal) så vill jag givetvis bedömma filmen med mina egna ögon, och jag vill också försöka få en insikt i varför filmen fått tummen upp av folk som redan sett den. Jag ber emellertid för att regissören minimerat antalet ”oro”-repliker så långt det går…

Det vi redan vet vid det här laget är att denna film inte är ännu en ”Dragonball Evolution”. Bara detta faktum gör mig otroligt peppad. Då jag sällan ser på japansk film bortsett från animeserier så ska det bli kul att se hur japanska skådespelare presterar i en film av denna kaliber. Vad tror ni, kan vi vänta oss att filmen går hem även här?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Publicerad den 3 Sep 2012, Film
Skriven av
Kommentarer (4 st)
 • Öywind 3 september, 2012, 17:34

  Hoppas verkligen att denna kommer till Sverige, och då inte bara till Stockholms biografer utan även till Göteborg.
  Har faktiskt precis set OVA och har varit ett fan av Kenshin, Samurai X, som jag fick se först när jag var runt 8 år

  Svara
  • Thai Nguyen 3 september, 2012, 18:16

   Vi hoppas att succén borta i Japan har lyckats övertyga licenshavarna här att faktiskt lägga ut den på alla biografer. Det skulle vara otroligt synd om man väljer att prioritera icke nytänkande Hollywood-filmer istället för lite nytt blod.

   Jag står på din sida och ser ingen anledning för dom att hålla sig tillbaka. Vad förlorar man på att presentera lite österländsk äventyrsfilm som dessutom bygger på en otrolig populär serie? Rurouni Kenshin är välkänd och älskad av oss fans världen över. Och vi är rysligt många. :)

   Svara
   • Öywind 4 september, 2012, 16:24

    Om den kommer till Sverige så är det ju kul att se att det inte bara är amerikanska filmer (som alla egentligen är likadana) som kommer upp på våra biografer. Senaste var väl Norwegian Wood, men jag missade tyvärr att se den på bion men det hade ju varit jätte kul.

    En annan film jag hoppas ska vissas i västvärlden är Space Battleship Yamato eftersom den filmen är väldigt bra och välgjord. Och den har ju liknande stuk som Armageddon, bara lite annorlunda jordens undergång :)

    Svara
 • Krille 4 september, 2012, 08:34

  Otroligt trevlig nyhet, det här ser jag fram emot. Dessutom härligt att höra att filmen inte blir som ”Dragonball Devolution”…

  Svara
Lämna en kommentar